Graag uw aandacht voor het navolgende

Informatie vraag

Geachte leden,

Ik kreeg een curieuze vraag: zijn er bij de vereniging mensen die Caroline Flick nog gekend hebben? Haar vader werkte als chemiker en planter op Wonji van 1956 tot 1959 of 1961 (de HVA namenlijst geeft twee eindjaren).

De vraag komt van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië-Eritrea in Urk, die onlangs een erfenis kreeg van een hun onbekende mevrouw Caroline de Jong-Flick, op voorwaarde dat ze haar as zouden uitstrooien op Wonji waar ze volgens de notaris was geboren en woonde tot haar 10e jaar (dat klopt dus niet met de gegevens in de HVA namenlijst).  

Dat uitstrooien is inmiddels gebeurd, maar die stichting en de familie wil graag weten of er nog mensen zijn die haar op Wonji gekend hebben.  

Alle informatie is welkom.

Alvast bedankt.

René van Slooten

Ontbossing in Ethiopië

Mijn verhaal over een nieuwe aanpak van de ontbossing in Ethiopië staat sinds vanochtend met mooie foto’s in de internetkrant ‘De Correspondent’! Kijk maar eens via de onderstaande link. In de marge van het artikel staan een aantal links, ook één naar de website van PUM.

De Correspondent is opgericht door een aantal ervaren journalisten onder leiding van Rob Wijnberg, de vroegere hoofdredacteur van NRC-Next. Dick Wittenberg was jarenlang journalist van de NRC en hij woonde lange tijd in Afrika.

Vriendelijke groet,

René van Slooten

https://decorrespondent.nl/2089/Dit-recept-tegen-ontbossing-klinkt-te -mooi-om-waar-te-zijn-en-toch-is-het-dat-niet-/139206782-bcea4c34

Als u bovenstaande link kopieert en plakt op de bovenste regel van uw internet komt u direct bij dit verhaal.

Oproep

Hallo oud Ethiopië gangers,
Ik ben onlangs benaderd door een Engelse engineer om hem te helpen zijn pensioen uitgekeerd te krijgen, Hij werkte van maart 1975 tot april 1977 op Wonji en Shoa en van September 1977 tot Februari 1980 op Kilombero in Tanzania. Al zijn papieren met betrekking tot pensioen is hij ondertussen kwijt of heeft hij tegoed opgeborgen. Mijn vrouw en ik waren goede kennissen van deze mensen. Hij heeft contact opgenomen met Nationale Nederlanden maar die kunnen zijn naam niet meer terugvinden. Mijn vraag is of de Stichting Pensioenfonds 1948 I nog bestaat teneinde die te benaderen en ons misschien verder kunnen helpen?? Wie helpt ons verder??. Alvast bedankt. PS: voor de Engelsen was er een pensioenregeling. Dat blijkt uit het feit dat een andere engelse engineer (zelfde periode gewerkt in Wonj/Shoa) zijn pensioen gecashed heeft toen hij Ethiopie verliet.


Rene Mathijssen, Sparrenhoeven 31, 5244 GX Rosmalen, 073-5211254, mcmmathijssen@cs.com.

Rene Mathijssen 28.11.2017 15:51

Hallo: Volgend jaar ben ik van plan Ethiopie te bezoeken. Ik probeer, in Nederland, een goede kaart te kopen maar dat valt niet mee. Heeft iemand een tip?

E.V.vander Spek 11.12.2011 16:38

Geweldig filmpje René. Er zijn meer websites over Indonesische stoomlocomotiefjes, maar dit filmpje laat ook wat van de fabriek zien.

Nieuwe reacties

13.06 | 10:44

Aanmelding voor lidmaatschap kan per 21 mei 2022 per e-mail ...

16.05 | 10:18

U kunt lid worden door een mail te sturen naar onze penningmeester,...

13.05 | 15:18

Hoe kan je lid worden en ook het Contactorgaan ontvangen? Mij...

13.05 | 15:13

Dag Iedereen, Mijn Moeder, Lies de Koning-Ruygrok is op 13 mei 1948 ...